четвер, 21 травня 2020 р.

Образотворче мистецтво 7 клас

Завдання на карантин

27.05.2020
Підбиваєм підсумки за семестер та виконуємо тести 
20.05.2020
Виконуємо тести

Тема уроку: "Футуристичний дизайн - погляд у майбутнє".  Завдання: розробити ескіз проекту "Вулиця майбутнього" , "Транспорт XXX століття".



06.05.2020

Країна фестивалів (опрацьовуємо даний матеріал)
Фестиваль (франц. festival – свято, від латів.(латинський) festivus – веселий,
святковий), масове свято, що включає показ досягнень в області музики, театру, кіно, естради. Спочатку виникли музичні фестивалі (Великобританія, поч. 18 ст); у 20 ст набули поширення міжнародні фестивалі.
· Яке значення мають фестивалі?
Всесвітні фестивалі молоді і студентів:
Музичний фестиваль,
Театральний фестиваль,
Кінофестиваль (Велике значення в боротьбі за мир)
Однією з головних ознак сучасного культурного простору України є надзвичайно швидке поширення фестивального руху, що, починаючи з 1990-років, охопив практично всі міста та навіть села. Фестивалі як форма існування музичного мистецтва (альтернативна до сезонних концертів) утворили свого роду календар новітніх українських свят.
Виготовлення нагород бере свій початок ще від древніх римлян. У наш час вони багато в чому вдосконалилися і тепер поняття « нагорода» - це який –небудь предмет, який видається в честь перемоги, заохочення чи досягнення. Застосовують призи, кубки…
Нагорода Одеського кінофестивалю, Нагорода фольклорного фестивалю « Святовид».
Здатність «зупинити» зображувану мить і зробити її глибоко змістовною притаманна і творам скульптури.
*корисність – форма предмета – зовнішні показники корисності виробу;
*надійність – міцність, довговічність;
*максимальне пристосування предмета до людини;
*простота виготовлення (серійність);
*краса.
Тож речі, які нас приваблюють не тільки зручністю, а й красою, елегантністю, створюються руками художника-дизайнера. Він повинен бути не лише художником, але й психологом, інженером.
Робота творця пов'язана з великими труднощами. Скульптор починає роботу з виготовлення ескізу, невеликого за розміром твору, у якому передає свій задум. Ескіз виконується з глини, пластиліну, іноді з воску. Знайшовши загальну композицію, автор відтворює ескіз більшого розміру з м'якого матеріалу.
Літературна світлиця
Гранітнні глиби каменюки
Мовчазні, нездоланні всі,
Та потраплять до майстра в руки,
заграють у суворій красі.
В них душу втілить велику,
Світлі думи, свої почуття.
Працею творить задумку:
Вічну пам’ять людського життя.
Пишуть образи пензлем і словом,
Диво давнє для смертних людей,
Оживляти камінь залізом
Найбільше диво у світі речей.
М.Кошель
За часів королів та лицарів виготовлення кубків призначалося для того, що б з них пили . Однак у наші дні все кардинально змінилося, і тепер - це елемент нагородження за досягнення в якій-небудь сфері. Виготовлення кубків з кожним днем набирає все більших обертів, так стали з'являтися нові форми і використовуватися різні матеріали. Однак при будь-якому виробництві кубків в обов'язковому порядку присутні стандартні елементи.
Кубки складаються з декількох, так би мовити стандартних елементів - це,
найголовніший елемент - чаша, не менш важливий - ніжка та, звичайно ж, постамент. Чаші у кубках відрізняються своєю рельєфністю й візерунками, а також своїм діаметром, іноді на чаші присутні крила. Ніжки відрізняються своїми формами і вигинами, іноді в ніжці можуть бути присутніми додаткові елементи. Крім цього ніжка має різну висоту. Так, кубок одного виду має, як правило, ніжки трьох різних розмірів, які відповідають по своїй висоті займаному місцю переможця. Кубки відрізняються, за формою, за матеріалами (пластмаса, дерево, камінь, скло). В окремих випадках у комплектації кубків може використовуватися кришка, яка розташовується на чаші. Сама ж кришка для зручності в подальшій експлуатації може мати тримач, це може бути жетон або ж фігурка, а точніше маленька статуетка.
У виготовленні кубків використовуються різні матеріали, як недорогі, так і дорогі. Сучасні технології у виготовлення, дозволяють створити їх самих складних форм і з будь якого матеріалу. Так завдяки технології лиття виробництво цієї нагороди легко здійснюється із пластику й металу. Метал у виготовлення кубків може застосовуватися найрізноманітніший, оскільки литтю піддається абсолютно будь-який метал. При бажанні, дозволено здійснити і з таких дорогих металів як мідь, срібло і навіть золото.
А ми з вами будемо виготовляти макет кубка засобом ліплення.
- Назвіть основні етапи роботи скульптора?
Послідовність творчої роботи скульптора
· Задум митця.
· Вибір характерної форми
· Композиційна побудова в об'ємі.
· Виконання роботи в матеріалі, яке, у свою чергу, включає:
· виготовлення твору пластичними матеріалами.
· призначення замовлення;
· технологію виготовлення,
· форму виробів,
· кольорову гамму;

· вартість дизайнерського оформлення.
29.04.2020

Країна фестивалів.
Зліпити з пластиліну памятну статуетку для найголовнішої негороди на фестивалю.

22.04.2020

Перегляньте відео матеріал, та виконайте рдну з запропонованих тем: "Сад моєї мрії" або "Виготовлення Великодніх композицій для оздоблення інтер*єру"  


15.04.2020
Переглянути презентацію та створити начерки художнього моделювання зачіски для створення індивідуального стилю.


08.04.2020
Переглянути презентацію та створити свою власну монограму.
(фото всіх робіт надіслани на електрону пошту svit208@ukr.net або на вайбер 0984293164)
01.04.2020
Створити ескіз сучасного жіночого чи чоловічого костюму із використанням народних мотивів, а також ескіз аксесуарів з народними мотивами (шкільний рюкзак, жіноча сумочка)

18.03.2020
Завдання: перегляньте презентацію та створіть ескіз напису вашого  імені у стилі мистецтва графіті, за допомогою літер передаючи власний характер, уподобання, суть власного "Я"


Всеосвіта › Перейти на сторінку документа 

Немає коментарів:

Дописати коментар